Нетаняху: Сделката с Иран е историческа грешка с целия свят

Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че ядрената сделка, сключена между големите сили и Иран, е „историческа грешка за целия свят.“
„Във всяка област, в която трябваше да се попречи на Иран да има ядрен потенциал, имаше огромни компромиси“, се посочва в изявление на кабинета на премиера, цитирано от РИА „Новости“.
„Иран продължава да бъде на път да се сдобие с ядрено оръжие. Много от ограниченията, които се смяташе, че ще го спрат, бяха отменени“, коментира новината от Виена израелският премиер. По думите му Иран е ударил джакпот за стотици милиарди, които ще му позволят да продължи агресията и терора в региона и по света. Това е голяма историческа грешка“, заяви Нетаняху.
Външният министър Ципи Хотовели също коментира първите резултати от преговорите в Иран, обвинявайки западните страни в капитулация пред Иран. „Това споразумение е историческо предаване на Запада пред злото, водено от Иран. Ирзаел се опита по всякакъв начин да попречи на приемането на подобно споразумение“, написа министърът в Туитър.

Comments

comments