Неочаквано „Паркинги и гаражи се активираха в неделя“

В неделния ден, когато благоевградчани са наясно, че „Паркинги и гаражи“ също почиват / причината да заобикалят правилата и да паркират на забранените за това места /, всъщност десетки водачи именно днес се оказаха неприятно изненадани със закачените им скоби и известия на прозорците на колите им, че „автомобилът е блокиран за неспазване на правилата за престой и паркиране в синя зона“.
Направихме снимки на улицата „Александър Стамболийски“ /около Младежки дом и кв. „Вароша“ /, където всяка неделя се извива дълга редица от неправомерно паркирали автомобили. Ето затова, днешния ден съвсем не прави изключение. Точно напротив!
Все пак въпросът е дали посещението на премиера Бойко Борисов в областния град не вдигна на крак днес /29 май/ служителите на „Паркинги и гаражи“.
Важно уточнение /без да извиняваме глобените водачи/, което не бива да пренебрегваме е, че в неработни дни скоби не се поставят, а паяк вдига коли само след писмено разпореждане на полицията. Извънредни мерки се прилагат единствено, когато автомобилите пречат на нормалното движение, но очевидно скобата застопорява автомобила на мястото си, така че едва ли подобна мярка е оправдана в прилежащия случай.
От Blagoevgrad NEWS ще продължим да следим работата на „Паркинги и гаражи“ не само в работните, но и в предстоящите почивни дни.

Comments

comments