Независимо от дъжда всеобщо веселие, танци и музика по повод празника на община Струмяни

На 9 април се проведе тържествен концерт по повод празника на община Струмяни, който бе предшестван от разкриваща кулинарните традиции в региона апетитна картина. Негово високопреосвещенство Неврокопският Митрополит Серафим отслужи празничен водосвет и благослови жителите и гостите на Струмяни, наричайки ги „най-голямото богатство на общината“.
Сред официалните гости на тържеството бяха г-жа Анна Бистричка – зам. областен управител на област Благоевград, г-н Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, г-н Апостол Апостолов – кмет на община Симитли, кметовете на гр.Берово, Пехчево, Василево и Карбинци от Република Македония, с които община Струмяни си партнира по редица проекти, както и председателят на Общински съвет Струмяни г-жа Златка Яневска, общински съветници и много други общественици.
Жителите и гостите на община Струмяни се веселиха заедно и от сърце, наслаждавайки се на изпълненията на талантливите деца, самодейни групи и танцови ансамбли от общината.
Сред известните гост-изпълнители на празника бяха Иван и Ивана Дякови, както и оркестър „Щуро Маке“ с участието на Ирина Паскалева. Независимо от лошите метеорологични условия за празненства на открито, нищо не беше в състояние да наруши всеобщото веселие. То бе допълнено от феерична заря, озарила небето.

Comments

comments