Недим Генджев: Джамията „Абу Башар“ е свърталище

Джамията „Абу Башар” е свърталище. Една малка група в Пазарджик са обсебили имотите там. Хилядите останали мюсюлмани в този град са много хубави хора. Това е незаконно училище. Мюфтията на Пазарджик Абдулах Саали е осъден. Това обяви пред Нова телевизия бившият главен мюфтия Недим Генджев. „Яшар не може да носи тази брада. Групата му не обичат друговерците. Те не търпят друговерците и в това е проблемът”, обясни Генджев.

„При обиска вчера ни взеха книги Тавхид. Тези книги ги има във всички джамии, защото са книги за начинаещи. Тук съм от 13 години. Живеем в България и си спазваме законите. За „Ислямска държава” знам толкова, колкото показват по новините. Каквото съм чел, това е. Тук не е ставало дума за Ислямска държава. Снимката с надписа на арабски е от Корана и означава: „Няма друг освен Алах, а Мохамед е негов пратеник.” Това го пише на фланелките, а същото го пише и по знамената на „Ислямска държава”. Това е официално обръщение и аз го нося в душата си. Това е мюсюлмански лозунг. Пише го в Корана. Пише, че всички хора на земята ще станат мюсюлмани един ден. Това ще е близо до съдния ден. Тогава ще дойде Исус и ще стане „Ислямска държава”, обясни Яшар Мустафа.

Той разкри още, че джамията е построена с ясно пари – 40% от Главно мюфтийство и 60% от местните хора. „168 000 лева струва построяването на джамията”, каза още Мустафа и добави, че Недим Генджев е никаквец и разваля главите на всички мюсюлмани.

Comments

comments