Невероятно, но факт: Раненият в катастрофа с лидер на ГЕРБ твърди: Сам се блъснах, да се кълна ли?

Дни след мистериозния пътен инцидент в Белица с колата на лидера на ГЕРБ Иван Стойчев изписаха от болницата в Разлог пострадалия Никола Почеканов. След като 64-годишният мъж напусна хирургичното отделение на МБАЛ – Разлог, минути преди да отпътува за родния си град, пред репортер на „Струма“ той заяви, че не е блъснат от Иван Стойчев, а сам се е ударил в колата му.

„Нека тези измислици престанат! Твърдо заявявам, че сам се ударих в колата”, каза Почеканов. „Бях си взел вестника. Бяхме се разбрали с мой приятел да ме заведе на зъболекар и вървях към една пейка, да седна да го изчакам, бях се отнесъл, сам се ударих в колата, не я видях. Паднах, ударих си главата, след това някои моменти ми се губят. Когато се съвзех, бях на пейката, а Иван Стойчев беше до мен и ме пръскаше с вода, питаше ме дали да извика лекар, а аз му казах, че съм добре и да гони задачите си. Той постоя при мен и след това тръгна. Дори не съм разбрал, че съм се ударил в неговата кола. Дойде моят приятел и отидохме в поликлиниката на зъболекар, но преди това влязох при д-р Караджова да ме прегледа, а тя ме изпрати за преглед в болницата. Това казах и на полицаите. Четири пъти ме разпитваха. Днес дадох и писмени обяснения, и накрая написах, че аз съм си виновен. Не знам какво още да направя, да се кълна ли, да псувам ли, какво?! Готов съм и на детектор на лъжата да отида”, добави той.

Мъжът беше придружен от сестра си Александра Алексова, която допълни: „Аз си бях вкъщи, Никола и приятелят му дойдоха да ме вземат. Казаха ми, че се е ударил в кола и го изпращат в болницата. Първоначално не повярвах, защото се смееха, но след това разбрах, че не се шегуват. Той просто се е бил отнесъл и не е видял колата, това е”, каза Алексова.

Как ще се развие случаят и дали полицията ще прекрати разследването след писмените показания на пострадалия, тепърва ще стане ясно. Няма информация дали при разпитите, които полицаите са извършили на мястото на инцидента в Белица, някой е свидетелствал какво точно се е случило – блъснат ли е, или сам се е блъснал раненият мъж.

Показанията на пострадалия повтарят дословно разказа на Иван Стойчев ден след инцидента.

Името на председателя на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев беше замесено в скандал и преди два месеца, на 5-и срещу 6-и юни, когато в ПУ – Белица беше подаден сигнал, че е пребил с бухалка съгражданина си Жульов. По-късно информацията беше опровергана, тъй като в хода на полицейското разследване беше установено, че в нощта на инцидента, в часа, когато е станал, Стойчев е бил в Благоевград

Comments

comments