На 3 март ограничават движението на МПС над 12 т. от Дупница до Кулата и от Симитли до Гоце Делчев

На 3 март, между 14 ч. и 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т в определени участъци от републиканската пътна мрежа. Ще бъде ограничено движението от Дупница до ГКПП Кулата и Симитли-Гоце Делчев. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава в края на официалните почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Временната организация в движението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Comments

comments