„На лов за великденски яйца” ще донесе много усмивки и награди на децата в Благоевград

Община Благоевград за поредна година поднася предизвикателство към жители и гости на града да се включат в забавната инициатива „На лов за великденски яйца”.
Любопитната инициатива ще бъде проведена днес, Велики четвъртък, когато по традиция се боядисват великденските айца. На площад „Македония” от 16.00 часа обаче символите на Великден ще станат предмети, носещи на участниците веселие и награди като над 100 яйца ще бъдат скрити около площадното пространство. Програмата включва и работилница, в която ще могат да вземат участие всички малки и пораснали деца.
За доброто настроение ще се погрижат денс студио „Дежа вю”, танцово студио „Божана” и малчуганите Петя и Боби. Всяко открито яйце ще донесе подарък на онзи, който го е открил. Дръзкото предизвикателство, организирано от Община Благоевград, е озаглавено: “Открий яйце – спечели книжка”.
И на това празнично събитие, както и на всички великденски мероприятия, ще има на разположение кутия за дарения, която е част от благотворителна инициатива за малкия Криси.
Община Благоевград подкрепя Кристиян Гусийски, който е на 1 година и е с диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). След дълго време търсене на най-доброто за Криси, родителите на момчето стигат до информацията за болница в Китай, в която се лекуват много деца от цял свят. След като изпращат документите на детето и специалистите в Китай се запознават със случая, той получава покана за лечение.
Мечтата на младите родители е някой ден малкият герой да може да тича и да се радва на безгрижно детство. За тази цел се нуждае от 30 000 лева, за да замине за Китай и да започне първия курс на лечение от общо четирите, които трябва да му се направят. Всички събрани средства ще бъдат дарени и преведени по сметката на Криси!

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В БАНКА ДСК: BG93STSA93000023160852 – в лева / BG17STSA93000023160959 – в евро BIC : STSABGSF – Титуляр : Кристиян Малинов Гусийски

Comments

comments