На Великден жена изхвърли бебето си на улицата и то почина от измръзване

Многодетна майка от Кърджали и нейният брат получиха обвинени в убийство на бебе, съобщава бТВ. Те са изхвърлили на пътя почти голо новороденото четвърто дете на сестрата, за да спасят фамилията от срама на извънбрачно зачеване.
Двамата изоставили новороденото навръх Великден – завито единствено в калъфка от възглавница. Това се оказало фатално за живота на бебето, което починало от измръзване.
Майката и брат й са в ареста с постоянна мярка за неотклонение. Твърдят, че не са искали да убият детето.
Неджие Муса научи в съдебната зала, че е обвинена в едно от най-тежките престъпления – умишлено убийство на собственото си дете. Неджие казва, че е оставила бебето на улицата, за да го намерят други хора и изрази съжаление за стореното.
Брат й Исмаил Муса се оправдава, че не е знаел, че бебето е на сестра й, но от обвинението съобщиха, че няма никакво значение чие е било бебето, а че оставяйки го на улицата, по този начин са го убили.
Роднините на Исмаил и Наджие са в шок. Никой не подозирал, че жената чака четвърто дете.
Според разследващите Наджие е родила сама, но не в родилна зала, а в дома на майка си, която работи в чужбина.
Доказателствата по делото сочат, че раждането е около седмица преди детето да бъде оставено, казва Желязко Стефанов, окръжен прокурор на Кърджали.
Майката на бебето и брат и са направили пълни самопризнания. За това престъпление законът предвижда наказание до 20 години затвор или доживотен затвор.

Comments

comments