НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ, ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА НА ОБЩИНА КРЕСНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРАМ „СВЕТИ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“ КРАЙ С.СТАРА КРЕСНА

Българи,
Съграждани и жители на община Кресна,

Днес е Благовещение! Най-добрият ден в годината за отпочване на каузи в подкрепа на доброто и от полза за род и родина. Отровата на страха и омразата днес нямат сили да ни сломят, а раните в душите ни от преживяната болка в последните дни заздравяват по-бързо от вчера. Днес е Благовец и е точното време за съзидание и инициативи, които укрепват нашата вяра и въздигнат духа ни.

В хилядолетната история на нашата родина има непреходен извор на упование и надежда, дал на предците ни възможност да се въздигнат от безпросветната тъмнина на варварството до величието на най-големите Европейски империи. Позволил на народа ни да формира своето единство, да се превърне в нация и да преживее най-мрачните периоди на гнет и липса на самостоятелно държавно управление. Формирал неустрашимостта на българския дух и с Българското възраждане и Национално-освободителната епопея дал на бъдещите българи най-светъл житейски пример.

Какво по-хубаво от това, на Благовещение да се обърнем към нашите корени, да изразим солидарност и да застанем зад безпорните ценности, изграждащи българската духовност и формиращи нашето чувство за национална гордост.

Съграждани, жители на община Кресна,
Сънародници от всички краища на Родината,
Българи, които живеете и работите в чужбина,

Община Кресна стартира днес кампания за набиране на средства за възстановяването на разрушения през Балканската война храм „Свети Архангел Михаил“ край с.Стара Кресна. Храмът е горд символ на нашата многовековна история и заслужава по-добра съдба от забвението и разрухата, на която го обрича времето.
Подкрепете ни! Дайте вашата лепта, за да възстановим тази светиня! Стартирайте днес подобни инициативи и във вашите общини и съграждайте духа български, за да пребъде във вековете нашата България.

Дълбок поклон към всички бъдещи дарители и спомоществователи на нашето добро дело.

Николай Георгиев
Кмет на община Кресна.

Дарителска сметка на община Кресна:

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК-КЛОН БЛАГОЕВГРАД
BIG IABGBGSF
IBAN BG08 IABG 7458 8401 2427 00

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ 445100
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ ОТ ЧУЖБИНА 445200

Основание: За възстановяване на храм „Свети Архангел Михаил“ край с.Стара Кресна.
––

Comments

comments