Началника на кабинета на земеделския министър-Любен Татарски е част от „ВИП“ списъка с посетителите в бележника на Цветан Василев

По повод получените от медиите вчера списъци с посетители в кабинета на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев Борисов гарантира, че той и важните хора в ГЕРБ, с които е говорил, нямат отношения с КТБ и не са ходили в банката.
„Нито веднъж някой не ме е питал мога ли да ходя там и аз да съм казал да. Щях да понеса отговорност, ако съм казал да, и щях да кажа, да, пратих го по тази тема“. Попитан откъде е знаел толкова рано вчера, че в списъците няма хора на ГЕРБ, премиерът каза, че са му се обадили и са му казали, но не уточни кой.

„Татарски (бившият председател на комисията по регионална политика Любен Татарски, който сега е началник на кабинета на земеделския министър Десислава Танева – бел. ред.) е бил наш депутат и е ходил там, но вече не е депутат“, каза Борисов.
Въпреки,че Тататрски не е депутат отново е на ключова позиция в държавата, а именно началник на кабинета на земеделския министър Десислава Танева.
Любен Тататрски отдавна се ползва с доста скандална слава в Благоевградска област, още от времето когато беше кмет на Разлог.Хората в града и до днес не отричат неговото влияние в населеното място,в което го определят като феодал.
Преди няколко години, когато все още беше депутат се появи информацията в която се казваше, че разследване срещу екс кмета на Разлог и депутат от ГЕРБ Любен Татарски е приключило с безспорни доказателства, уличаващи го в крупни далавери, злоупотреби с власт, клиентелизъм и измами. Ето защо срещу него прокуратурата в Разлог е образувала дело, на което ще му бъдат повдигнати няколко обвинения. Като начало от обвинението са изпратили известие за случая до Главния прокурор, за да може да се стартира процедура по искане свалянето имунитета на Любен Татарски, казваше се още в информацията. Редом с депутата Любен Татарски отговорност трябваше бъде поискана и на няколко негови заместници, включително и на главния счетоводител на община Разлог. Градска легенда в региона носи, че общата стойност на заграбеното била повече от 2 милиона лева.

Comments

comments