Натровените македонци в Банско са стабилизирани

Македонските граждани – бащи на 42 години и синовете им на 15 и 16 години, хоспитализирани след хранително натравяне в Банско, са стабилизирани, след като бяха настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград, съобщи БГНЕС.
Няколко часа репортери очакваха за информация пред инфекциозно отделение дежурния лекар доктор Гайдарска, която в крайна сметка не пожела да излезе и съобщи какво е състоянието на пациентите й. По неофициална информация повръщането на четиримата е овладяно след като бяха поставени на системи, но продължават да имат разстройство. Температурата и на четиримата обаче е започнала да се покачва, което говори за летен вирус. В Разлог, откъдето снощи са транспортирани македонците, има оплаквания от десетки пациенти, вследствие на летни вируси.
Четиримата македонци не пожелаха също да кажат каквото й да е било, въпреки че станаха от леглата си след като им изключиха системите по обяд днес.
От 450 гости на хотела в Банско, само четиримата са почувствали стомашно неразположение, от хотела отказват коментар, но и останалите гости са се хранели снощи на блок-масата със сервираните наденички, кюфтета и други. В момента от РЗИ и Агенцията по безопасност на храните вземат проби от кухнята, резултатите ще станат готови към вторник.

Comments

comments