НАТО: Всичко показва, че Иран снабдява Русия с дронове

Всички данни сочат към това, че Иран доставя на Русия дроновете, използвани срещу Украйна, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция с шведския премиер Улф Кристершон в централата на алианса в Брюксел.

Призоваваме Иран да не доставя на Русия нито дронове, нито ракети, нито части за ракети, защото това е в нарушение на резолюциите на ООН, добави той. Призоваваме всички страни, включително Иран, да не подкрепят руската война в Украйна, посочи Столтенберг. Путин направи голяма грешка с войната, той се проваля в Украйна, но не се е отказал да воюва, заяви генералният секретар.

Премиерът Кристершон отбеляза, че с новото правителство в Стокхолм не се променя целта на Швеция да бъде приета в НАТО. Той уточни, че от 30 страни в алианса, 28 вече са ратифицирали приемането на неговата страна и Финландия. Кристеншон поясни, че присъединяването към алианса остава първостепенна задача и обеща да удвои усилията на неговата страна за прилагане на договореностите с Турция, постигнати на срещата на върха на НАТО в Мадрид през юни.

Comments

comments