Наръчник на кандидат-бежанеца – най-лошо е в България

България е на първо място в черния списък на „Наръчника за кандидат-бежанеца“. Това сочи преводът на арабиста Владимир Чуков на статия, в която авторът казва, че в България има нечовешки условия за живот, българският народ е расистки настроен към арабите, а и икономически ситуацията е лоша.

„През Македония за последната седмица са преминали толкова бежанци, колкото през България за една година.

Очевидно, че каналът не минава през нас“, коментира Владимир Чуков в студиото на „Здравей, България“.

Той обясни и защо това е така. Според него България предприема сериозни мерки спрямо бежанците, като страна кандидат-член за Шенген.

„Бежанците се оплакват, че в България веднага ги хващат, слагат ги в лагери затворен тип и чакат с месеци само и само да минат през България. От Гевгелия до Прешево е 4 часа, докато през България това са няколко месеца“, казва Владимир Чуков.

Няколко хиляди бежанци са се струпали в крайбрежния гръцки град Игуменица.

Той се намира срещу остров Корфу и се очертава като основен по втория маршрут за бежанците, които искат да стигнат през Балканите към Западна Европа, разказва Нова тв.

От Игуменица тръгва пътят на фериботите към Италия. Маршрутът е малко по-сложен за бежанците, отколкото пътят през Македония, Сърбия и Унгария, но е възможно и натам да отидат големи групи от хора.

Бежанците пристигат в Европа най-вече през гръцките острови. Тъй като там местните не могат да се справят с притока на чужденци, бежанците са натоварвани на кораби и прекарвани до Солун. От там пък с автобуси са превозвани до границата с Македония, а след това продължават към Сърбия и Унгария.

Comments

comments