Народният представител от Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Атанас Стоянов:Ако Областна управа и Община Гърмен не вземат адекватни и навременни мерки,конфликта в Гърмен ще ескалира

„Напрежението в Гърмен е факт, днес имаше митинг, който със сигурност не е политизиран, на него имаше много млади хора.Недоволството на гражданите е най-вече , заради липсата на адекватна реакция от институциите.“ , каза пред наш репортер народният представител от Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Атанас Стоянов.
Той изрази искрено притеснения за случващото се в Гърмен, където беше и днес и се срещна с хората. Оказва се ,че за последните две- три години има 120 издадени заповеди за премахване на незаконното строителство, които не са изпълнени.Това със сигурност дава на ромите усещане,че могат да правят каквото поискат, те живеят извън всякакви закони, нарушавайки социалният мир в региона.
„Всеки от нас трябва и има право да търси реакция и справедливост от институциите и хората в Гърмен правят точно това.Искрено се надявам напрежението да спадне, но единственият начин е закона да се приложи.“ , сподели още Стоянов.
Местни хора с които говорихме, споделиха че проблема там съществува от години, никой по никакъв начин не се опитва да накара ромите да се съобразяват с останалите хора.Мълвата гласи, че много от тези роми не са местни, а са регистрирани и дошли да живеят там по времето, когато Ахмед Башев беше кмет на Гърмен. Хората коментират, че става въпрос за порочната практика на изборен туризъм, което обаче е довело до настоящите събития в общината.

Comments

comments