Наркотикът който използват бойците от „Ислямска държава“ бил произведен у нас

Каптагонът – наркотикът, който джихадистите от „Ислямска държава“ използват масово, за да придобият издръжливост и за да притъпяват чувството си за страх, е разработен в лаборатория на НАТО в България, пише изданието Tunisie numerique, цитирано от Фокус.
„Каптагонът е синтетичен наркотик, който е създаден в лаборатория на НАТО в България. По-подозрителните хора вероятно ще видят в това поредното доказателство за участието на някои суперсили и на страни от НАТО в зараждането и разрастването на феномена „Ислямска държава“, пише изданието.
Тунизийският сайт обяснява, че след производството си каптагонът достига под формата на малки бели хапчета до ислямистите, които воюват в Сирия. Порталът допълва, че преди сирийския конфликт хапчетата са били използвани в други конфликтни зони, и припомня, че бившият либийски лидер Муамар Кадафи е обвинявал ислямистите в страната си, че взимат халюциногенни вещества.
Освен че притъпява страха и потиска усещането за болка, каптагонът има и халюциногенен ефект, обяснява още тунизийското издание.

Comments

comments