Нападателят от Южна Каролина: Чернокожите превземат света, трябва да се спаси бялата раса

Извършителят на убийство na 9-ма чернокожи в църквата в Чарлстън, Южна Каролина 21-годишният Дилан Руф се предаде, без да окаже съпротива.
Църквата Еманюъл е известна като едно от емблематичните места от борбата срещу робството в САЩ. В памет на жертвите на много места в САЩ, както и в Чарлстън бяха организирани бдения.
Руф беше прехвърлен със самолет от град Шелби в Южна Каролина, където беше арестуван, в Чарлстън, където е в център за задържане, предаде Франс прес.
Чичото на младежа осъществил кървавия разстрел – Карсън Коуълс, описа племенника си като затворено момче, което изглеждало по-малко от възрастта си, нямало работа, нито шофьорска книжка, предпочитало да прекарва времето си затворен в стаята си, предаде Ройтерс.
Руф повтарял клас в гимназията. Преместил се в друго училище, което напуснал през 2010 г.
45-милиметровия пистолет, с който е стрелял, е подарък от баща му за последния му рожден ден.
През февруари бил задържан в мол в Колумбия в Южна Каролина, тъй като изнервил служителите там със странни въпроси за броя на персонала и работното време. Била извикана полицейска патрулка и тогава младежът станал още по-нервен.
От мола забранили на Руф да го посещава за една година.
Два месеца по-късно обаче той отново се появил в мола и от ръководството увеличили забраната на 3 години.
Освен това полицаи още след първия път открили у него силно обезболяващо лекарство, което се взимало само срещу рецепта. Именно това лекарство се използвало от наркомани. Бил задържан за притежание на такава субстанция.
В стаята на Руф имало знамена на Родезия и на Южна Африка от времето, когато те били управлявани от бели. Тези снимки били качени в профила на Руф във Facebook, който вчера обаче бил закрит.
Руф е дете на разведени родители. Той заедно с по-голямата си сестра Амбър живеели известно време с баща си и втората му жена, докато те се развели. Сестрата на Руф тази неделя трябвало да се омъжи за годеника си в Лексингтън в Южна Каролина.
Приятелят на Руф – Джоузеф Мийк-младши пък разказва пред Асошиейтед прес, че в последно време Руф му казвал, че цветнокожите превземали света и някой трябвало да направи нещо за бялата раса. Руф искал сегрегация между белите и черните, допълва Мийк-младши.

Comments

comments