Най-силният мъж на Америка изнесе лекция пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“

Носителят на две титли „Най-силен мъж на Америка“ и спортист номер едно на Община Гоце Делчев за 2014 и 2015 година – Димитър Саватинов изнесе лекция пред студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.
Преди срещата си със студентите Саватинов направи тренировка като вдигна 400 кг. А след това направи демонстрация пред свои привърженици като вдигна 270 и 320 кг. Тези демонстрации бяха и част от подготовката на шампиона за предстоящото му състезание в Литва.

DSCF0996

„ Трудно се става най-силен мъж в Америка, защото конкуренцията в Америка е доста голяма, едни от най-силните мъже в света се състезават там, но аз го исках силно и го постигнах“, призна Димитър Саватинов. Той разказа за живота си в България, за трудностите и за пътя към големия успех. Саватинов даде и няколко съвета на студентите. Посъветва ги да не ползват забранени добавки, а да залагат да натурални продукти, за да опазят здравето си. Другият важен съвет, който даде на привържениците си е никога да се предават и да работят усърдно за постигане на мечтите си.

DSCF0983

Студентите проявиха интерес към добрата форма на Саватинов и задаваха въпроси свързани с храненето, съня и тренировките. Димитър Саватинов подчерта, че сънят е изключително важен и колкото повече спи човек, толкова по-силен може да стане. За да се чувства добре най-силният мъж на Америка спи по 10 часа на ден и пие по 7-8 литра вода. Тренировката на шампиона започва с 20-минутна загрявка и завършва с 15-минутно кардио. Добрата форма Саватинов постига и с добър хранителен режим, който е подготвен от близкия му приятел Крум. Следващата цел на шампиона е да стане най-силният мъж на света.

DSCF0978

Публичната лекция бе част от мероприятията посветени на 40-годишнината на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Организатори на срещата са Студентски съвет към ЮЗУ „Неофит Рилски“, със съдействието на Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“, УСК „Академик“, Катедра “ Спорт“.

Comments

comments