Най-работливите нации в света съвсем не са най-продуктивни, това показва проучване на ОИСР

Някои работят, а други изкарват пари. В тази максима сигурно има нещо вярно, след като изработените часове съвсем не са критерий за ефективност и продуктивност.
Работещите в Германия, с пословичната си ефективност и продуктивност, потвърждават това правило. По информация на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) германците работят най-малко часове в сравнение с жителите на всички останали страни членки на Организацията. А гърците, които пък имат славата на една от най-мързеливите страни, са на трето място по отношение на броя отработени часове годишно.
1 363 часа средно на година работи един германец, докато един грък се трудни средно 2 060 часа годишно или около 700 часа повече от германеца.
С малък брой отработени часове и висока ефективност са също страни като Норвегия, Нидерландия, Дания и Франция, които са в дъното на таблицата по брой отработени часоше. Най-голям брой часове годишно се трудят мексиканците – 2 237.
В публикуваната таблица по-долу можете да видите как се нареждат всички 34 страни членки на ОИСР по брой отработени часове годишно на един жител (2013):
600_PaulsChart-e466a15e03

Comments

comments