Най-популярните прежди в Благоевград

Тенденцията да се връща добре забравеното старо в модата, бита и навиците, е чистата истина. Претрупването в световен мащаб с всякаква техника и глезотии, които улесняват живота ни, донякъде подейства негативно върху човешките маси. Те свикнаха, че всяко ново нещо е свързано с непознати и интензивни емоции, които обаче няма как да се поддържат постоянно. Този факт води до постоянна смяна в амплитудите на емоциите и настроенията, които са ту много екзалтирани и горе, ту много потиснати и долу.

Онова, което най-много липсва на хората днес е хармонията и златната среда. Тя може да бъде постигната по много начини и един от тях е търсенето на методи и начини за релаксация, като плетенето например. Напоследък все повече хора го преоткриха и му се наслаждават. Колкото повече се потапяме в процеса, толкова повече въпроси задаваме за него. Например – кои са най-популярните и използвани прежди в момента. Тук ще разгледаме три такива – Ализе Ангора Голд, Ализе Мохер Класик, Ализе Суперлана Миди – както и мястото, от което можете да ги закупите.

Ализе Ангора Голд

Това е класическа прежда за зимни дрехи и е подходяща за плетене на всякакви по-обемни проекти. Съставена е от 20% вълна и 80% акрил, препоръчва се ръчно пране на дрехите и сушенето им в хоризонтално положение. Хубавото при нея е, че разнообразието от светове е голямо – пастелни, наситени, по-семпли и чак до неонови. Каквото сърцето ви иска или усещате в момента. Подходяща е за създаване на дрехи и за деца и големи хора, като предимно се плете на ръка, нос е допуска и използването ѝ на машина. Във влакната ѝ има въздушни прослойки, които създават една пухкавост на дрехата и по-голям обем. Нишката е много деликатна и тънка въпреки това и създава перфектната материя и дреха.

Къде може да я намерите?- https://www.pleta.bg/bg/angora-gold/

Ализе Мохер Класик

На първо място интересното при нея е съставът ѝ – 24 % вълна, 25% мохер и 51% акрил. Тя е типичния и класически представител на мохера – изключително и най-подходящ за зимни дрехи и аксесоари, като предимно се използва за последните. Кълбата, които се предлагат са във всякаква гама цветове, като най-хубавото е, че са икономични, например само с едно кълбо можете да си направите шапка, а с две комплект от шапка и ръкавици например. Трябва да се внимава с пилинг свойството на материята и да се носи предимно върху други дрехи и да няма триене с якета.

Къде може да я намерите?

https://www.pleta.bg/bg/moher-klasik-new/

Ализе Суперлана Миди

Съотношението между 25% вълна и 75% акрил е перфектно за създаване на красиви и същевременно топли зимни дрехи. Разнообразието от цветове е налично и най-хубавото е, че кълбото прежда е създадено от комбинация между няколко такива, които правят проекта интересен, без да напрягат и усложняват вашата работа да го направите такъв.

Къде може да я намерите?

https://www.pleta.bg/bg/superlana-midi-motif/

Comments

comments