Най-популярните марки спортни стоки

На пазара за модни стоки от всякакво естество, включително и спортни стоки, има огромен избор на артикули – евтини, среден клас и скъпи, оригинални и реплики, достъпни и недостъпни. Човек може да задоволи и най-претенциозния си вкус и да намери онова, което търси. Когато изборът е толкова голям обаче, идва ред и на колебанието и многото въпроси кое е най-доброто. Винаги зависи от гледната точка, но няма две мнения по въпроса за най-добрите спортни стоки на пазара.

Кои са те и защо са такива, ще ви разкажем малко по-надолу. Всички тях и предлаганите им стоки, можете да откриете в онлайн магазина на Lotus Sport.

Безспорно световните гиганти в сферата са три – Nike, Adidas и Puma. Като към тях можем да добавим Lacoste, Speedo, Converse. Първите три марки са в т.нар. постоянно съревнование, като постоянно заемат различни позиции. Те предлагат както мъжки, така и женски, и детски стоки с най-различни дизайни и подходящи за различни дейности – спорт, ежедневие, разходки, по-голямо физическо натоварване и дори за събития, които предполагат спортно-елегантен стил.

Nike

По последни данни се смята, че Nike  е на първо място в класацията топ 3 най-продавани марки в света. Историята на фирмата е изключително интересна и е типично доказателство, че с много труд и малко късмет, човек може да постигне всичко. Истината е, че в почти цял свят името се произнася грешно – „найк”, като реално се чете „найки”. Марката е кръстена на гръцката богиня на победата Нике. Така популярното лого е направено още в самото начало от едно момиче, което до онзи момент е безизвестна и незнайна са скромната сума от 35 долара. По-късно обувките стават тотален хит, като няма как да не споменем най-култовия им модел Nike Air Max 90.  Брандът е популярен с продаване на спортни дрехи и обувки из цял свят, като техни магазини има на всичко континенти. Ако се чудите дали да закупите техни стоки и да опитате – Just do it.

Adidas

Интересна история е, че създателите на Adidas и Puma са братя. В началото започват общ семеен бизнес, свързан с производството на обувки, но не след дълго ситуацията в Германия по време на Втората световна война, повлиява на бизнеса и отношенията им. Така те отварят две отделни фирми и започват една революция в бизнеса, като конкуренцията им никога не умира.

Марката е кръстена на нейния създател Ади Даслер. Най-характерното за нея е, че тя създава не първите, но най-популярните обувки за футбол, а именно бутонките. Adidas винаги са били най-точно насочени към футбола, като е имало години, в които целия немски национален отбор играе с техни обувки на световното първенство. Най-ключовото за тях е, че винаги са ориентирани към иновации.

Puma  

По-нагоре разказахме първата част от историята на Puma. Тя е основана от другия брат Даслер, а именно Руди. Той пръв измисля дизайна на обувката бутонка, като говори за т.нар. прословути бутони, които да се намират на обувката. Още на първото първенство по футбол след войната, има футболисти, които играят  с нея. По-късно се въвежда и прословутото лого със скачащата котка, а марката разширява предлаганите от нея артикули, не само на обувки, но и аксесоари и дрехи.

Източник: Lotus Sport

Comments

comments