Най-младият евродепутат- Андрей Новаков се срещна с младежи от Разлог и Белица. Изнесе лекция за възможностите ,които предлага ЕС на младите хора и подкрепи благотворителна инициатива

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков изнесe лекции, посветени на младежката заетост пред завършващи ученици от Разлог и Белица днес. Пред младежите той представи възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора чрез различните инструменти за финансиране, инициативи и кампании.
Най-младият евродепутат се запозна от близо с проблемите и вълненията на младите хора показвайки ясно, че има хора които работят в посока на това да се подобрят условията и възможностите за младежите, стига те да имат желание и упоритост да работят активно в името на това да изградят бъдещето си. Именно упоритостта и неуморният труд помогнаха на самият него да докаже ,че младите хора в България са способни, интелигентни и конкурентно способни в Европа, той е живият пример, че всичко може да се постигне стига да действаш целеустремено.
Учениците от Разлог успяха на свой ред да впечатлят Андрей Новаков с благотворителна инициатива, която са започнали в помощ на свои съученици, които имат финансови затруднения от различно естество.Младежите са организирали вече благотворителен базар, част от цялостната инициатива с която сами се опитват да си помагат взаимно. Евродепутатът останал силно впечатлен от идеята и разбира се на свой ред ще я подкрепи.Това със сигурност ще покаже на младежите, че не са сами, че има хора които ще дадат рамо на добрите им идеи и ще им помагат и в бъдеще за реализацията на подобни инициативи.
Пред абитуриентите от Разлог, които присъстваха на срещата- възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев”, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ „Никола Вапцаров”,Андрей Новаков разказа и за възможностите, които Европа предлага на младите и начините за финансиране на тяхната предприемчивост. „Това, че съм само на 26 години ме задължава да решавам проблемите на младите хора. Крайно време е животът на младите да стане приоритет не само на думи, но и на дела”, заяви евродепутатът.

Именно проблемите на младежта, младежката безработица, заетостта и предприемчивостта бяха във фокуса на вниманието на Андрей Новаков в общуването му с абитуриентите. „Насърчаваме инициативността. Парите за младите хора в ЕС са увеличени 30 пъти. Трябват проекти и желание за работа. Ще поканим успели млади хора, защитили вече проекти да споделят опит”, съобщи пред младежите Новаков.

Comments

comments