Най-младият банков обирджия: Взетите така пари не носят щастие

Българинът Стефан Чолаков, когато бил на 22 години успял да извърши успешен банков обир без оръжие и шумотевица, а само използвайки слабостите на организацията на работа в банковата ни система, показа репортаж на Нова телевизия от рубриката „Миролюба Бенатова представя“.
Днес, когато е навършил 40 години, Стефан Чолаков си спомня и разказва, че е извършил обира не просто от желание лесно да забогатее, а и от желанието да докаже пред себе си, че е по-умен от системата. Той се възползвал от лошата организация в банковите салони и успял да стане по-богат със 181 милиона лева.
„Банките заверяваха документите, преди парите да се внесат на каса, това беше тънкият момент, ние правехме вноски, без да дадем парите, а след това веднага ги теглихме”, обяснява идеята си Чолаков.
„С парите можеха да се купят тогава десетина апартамента, просто не повярвах, че успяхме”, казва той. Схемата се разплита след подозрение на баща му, служител в националната телевизия. Той се усъмнил в прекаленото харчене на сина си и информирал полицията.
Според Чолаков неразкритите престъпления и обири в България са поради това, че престъпниците плащат нагоре и оттам блокират разследването. Днес той е категоричен: „Грешка е да се обират банки, взетите така пари не носят щастие”.

Comments

comments