Най-малките от община Симитли отбелязаха Деня на българския спорт

Най- малките от община Симитли показаха, че да спортуваш е здраве в Деня на българския спорт . Още рано сутринта децата от всички детски заведения в общината започнаха с физзарядка, много смях и усмихнати лица.
ОДЗ „Радост” Симитли, филиал център отбеляза празника подобаващо. Спортните игри с топки, обръчи и помпони се проведоха в занималнята, но това не попречи на децата да се забавляват, спортувайки. Филиал „Ян Бибиян” пък се забавляваше на прекрасната пролетна трева в красиво подредения двор на детската градина. Щафетни игри, водене на топка и много други интересни за всички групи игри се проведоха в Деня на българския спорт там.
Традиционно ОДЗ „Ораново“ също участва в празника. С много желание, много емоции и хъс за победа, децата участваха в спортните игри и забавления. От най-малките до най-големите, всички активно се включиха в спортните състезания и игри. За да бъдем силни и здрави, трябва да спортуваме – това осъзнаха и приеха децата.
В ОДЗ,,Детско царство“ Крупник се проведе Пролетна спартакиада ,,Аз съм малкия спортист“. За децата, техните учителки и лелки това беше един от многото прекрасни дни, изпълнени с много емоции и незабравими преживявания. Гост на малките спортисти бе кметицата на село Крупник Иванка Чакалска, която поздрави учителките за перфектната подготовка и децата за отличното представяне. Капитаните на отборите „Мечо пух”, „Пчелички” и „Слънчогледи” с гордост получиха от Чакалска грамоти и книжки с приказки.
С много усмивки, емоции и настроение за поредна година бе отбелязан спортният празник в двора на детската градина – с.Долно Осеново под мотото „Спортуваме заедно“. Като истински спортисти малки и големи премериха сили в състезателни игри. Те показаха бързина, ловкост, сръчност и точност. Пяха песнички и рецитираха стихове.

Comments

comments