Най-вероятно простреляният в Благоевград мъж сам е посегнал на живота си

Син на бившия директор на клона на банка „Хеброс“ в Благоевград се самоуби. 35-годишният Йордан Владиков е намерен мъртъв в дома си на ул. „Андрей Ляпчев“ в сряда около 14,30 ч. До тялото пристигналите на оглед полицаи открили пистолет, който е законно притежаван от бащата на починалия. Младият мъж е бил с прострелна рана в главата и по първоначални данни става въпрос за самоубийство.
Пред жилището на простреляния мъж се бяха събрали десетки съседи и приятели, които утешаваха изпадналата в шок приятелка на Йордан, като не стана ясно дали тя е била в дома при стрелбата. Разследващите случая проверяват всички версии за трагичния инцидент, който шокира близки и познати на Йордан. Ако е самоубийство все още не е ясен мотивът, за да прибегне до подобно крайно деяние. Част от причините може да са затруднения в бизнеса или лична проблеми.
Йордан е съдружник в две фирми. Едната от тях стопанисва барче в района на студентските общежития в града. Има по-малък брат Кирил, който живее в САЩ.
Яни Владиков, баща на починалия, бе шеф на клона на банка „Хеброс“ до 1998 г. Тогава бе оповестено, че е уволнен поради бездействие и неспазване на правилата. Констатирани били нарушения на кредитната политика, свързани с кредити на известен петрички бизнесмен и мощна групировка от Разлог, в резултат на което ресурсът на клона бил намалял драстично. Освен уволнението, нищо друго не последва за банкера, защото разследващите не успяха да докажат никакви други нарушения.
Фамилията на Владикови е от бежански род от Кукуш, преселили се в Горна Джумая по време на войната през 1913 г. Бабата на Йордан бе известнаи уважаване учителка в Благоевград, носителка на орден „Св. св. Кирил и Методий“ 2-ра степен.

Comments

comments