Над 70 творби от галерия „Възраждане”- Пловдив украсиха Градска художествена галерия в Благоевград

Пловдивската галерия „Възраждане” подреди уникална изложба с над 70 творби в Градска художествена галерия в Благоевград по повод 20 години от създаването си. Експозицията бе открита от директора на благоевградската галерия Иван Милушев и ръководителите на галерия „Възраждане” Красимира Алексиева и нейният син Симеон Алексиев/ Сим/. „ Много се радвам, че сме в Благоевград, за първи път сме тук и сме очаровани. Градът е много красив, както и тази просторната и красива зала, в която подредихме картините с голямо удоволствие. В Пловдив нямаме такава зала”, отбеляза Красимира Алексиева и благодари на Община Благоевград и директора на ГХГ Иван Милушев за поканата да гостуват.
Галерия „Възраждане” отбелязва своята 20- годишнина през месец септември на 2015 година. Това е и поводът нейните ръководители да покажат красотата и богатството на галерията. С част от колекцията, галерията се стреми да покаже не само големите имена, с които работи и се гордее като Георги Чапкънов, Николай Майсторов, Димитър Лалев, Емил Попов, Петър Дичев и други, но и по- млади автори, за да могат да се видят картините им, да се прочетат имената им и се популяризират.
В колекцията преобладава живопис, но също така жителите и гостите на Благоевград ще могат да видят графика и пластика. Авторите са от цяла

Comments

comments