Над 600 писма пуснаха децата на Благоевград в кутията на Дядо Коледа

Деца от Благоевград и региона написаха и пуснаха над 600 писма в кутията на Дядо Коледа, която в продължение на месец остана под елхата на централния площад в града.

Инициативата, която се провежда за трета поредна година в Благоевград, е дело на кмета д-р Атанас Камбитов и екипа му. Тя има за цел да насърчи въображението на малките жители и да ги зарадва, сбъдвайки желания. Освен да споделят своите съкровени желания чрез написаните писма, тази година децата имаха възможност да пускат в кутията и свои рисунки, които ще бъдат оценени в конкурса „Нарисувай Коледа“.

Специално назначена комисия ще отсее най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от журито писма и рисунки ще бъдат предоставени на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, който ще сбъдне съкровени детски желания.

Практиката показва, че освен материални подаръци, децата на Благоевград, молят Дядо Коледа в писмата си за мир, любов и разбирателство сред хората. В част от писмата в предишните години малчуганите бяха посочили и желани подаръци за хората около себе си – мама, татко, сестричка, братче или приятел.
1 (1)

3 (2)

Comments

comments