Над 100 ученици от Благоевград и областта се включиха в Четвъртото регионално състезание по География и Икономика – Благоевград 2017

129909-nagradi-sastezanie-georgrafia-ikonomika-03

Над 100 ученици от Благоевград и областта се включиха в Четвъртото регионално състезание по География и Икономика – Благоевград 2017. Организатор и домакин на състезанието е Седмо СУ „Кузман Шапкарев“, а официален спонсор на събитието – Община Благоевград.

Географията е един от най-обичаните учебни предмети, които провокират учениците да търсят нови светове, да откриват красотата на Земята и да пътешестват по картата на света реално и виртуално. Чрез интерактивен формат на мултимедиен тест географи от 10 отбора в две възрастови групи показаха завидни познания за най-високите върхове, географската обвивка на Земята, екзотични места и забележителности. 

В първа възрастова група – 5-7 клас се състезаваха отбори от I Основно училище – „Св. Климент Охридски“ – гр. Сандански, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли, Осмо СУ „Арсени Костенцев“, ПМГ- „Сергей Корольов“, IV- то ОУ “Димчо Дебелянов“, Седмо СУ „Кузман Шапкарев“.

Във втора възрастова група 8-12 клас се включиха отбори от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, ПМГ- Благоевград, ПТГ „Никола Вапцаров“  – Благоевград, ПГИ „Иван Илиев“, ПГМЕТ – „Юри Гагарин“ – Петрич.

Отборът на  Благоевградска професионална гимназия получи не само подкрепата на своя ръководител Галина Трендафилова, но и на директора си – Антон Драгоев, който е и един от най-добрите учители по География и икономика в областта.

По регламент първото място се определя от броя на точките в мултимедийния тест и хепънинга, в който състезателите работят на място по макет, посочен в предварително изготвено задание. Прецизното жури от университетски преподаватели – доц. Русев и доц. Дреновски и старши експерта в РУО Благоевград Екатерина Текерска , включващо и учителите по География и Икономика – г-жа Алексова и г-жа Алмишева, определиха крайното класиране.

 

КЛАСИРАНЕ

4 РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

 

Кръг „Знания „- мултимедиен тест 5 – 7 клас

1 място – ПМГ – Благоевград – 16 т

2 място – 7 СУ – Благоевград – 14 т

3 място – 1 ОУ – Сандански – 13,5 т

4 място – СУ Симитли – 13 т

5 място – 4 ОУ Благоевград – 12,5 т

6 място – СУ Благоевград – 12 т

 

Кръг „Знания“ – мултимедиен тест  – 8 – 12 клас

1 място – ПМГ – Благоевград – 63 т.

2 място – ЕГ – Благоевград – 60 т

3 място – ПГИ „И.Илиев“ – Благоевград – 44 т

4 място – „Ю.Гагарин“  – 38 т.

5 място – БПГ Благоевград – 28 т

 

„ХЕПЪНИНГ“ – „Цветята на България“

1 място – СУ Симитли

2 място – ПГИ Благоевград и 1 ОУ Сандански

3 място – 4 ОУ Благоевград

 

„ФОТОИЗЛОЖБА“

1 място – фото изображение № 17 – 57 гласа – ПГИ  Благоевград

2 място – фото изображение № 8 – 42 гласа – Благоевградска професионална гимназия

3 място – № 13 – 24 гласа – СУ  Симитли

 

Домакините от Седмо СУ със съдействието на община Благоевград изненадаха участниците с уникални награди, които ги мотивират за следващи постижения в областта на природните науки, географията и екологията. Телескопи, енциклопедии, преносими дискове, купи и грамоти и плакети, пътеводители и уникални георграфски сборници впечатлиха участниците от отборите, които вече мечтаят за следващия 22 април – Ден на Земята!

 

Comments

comments