М. Манолова и Кр. Вигенин с питане: Кой е директорът на МБАЛ Благоевград и законен ли е той?

Бившият директор на МБАЛ Благоевград Владимир Пандев подготвя документи около уволнението си, които до края на деня ще изпрати в парламента на острието в столетницата Мая Манолова и депутата от БСП в Пиринско Кристиян Вигенин. Утре в деня на парламентарния контрол Манолова и Вигенин ще се изправят срещу министъра на здравеопазването П. Москов и ще го попитат на база събраните документи – кой е директорът на МБАЛ Благоевград и законен ли е той, при условие, че не е вписан в търговския регистър.

Д-р Пандев е непреклонен в битката за търсене на справедливост и търси точен отговор около уволнението си, за което той смята, че е направено категорично противозаконно, без всякакво правно основание. В директорския сблъсък и от двете страни бяха изпратени аргументирани отговори, за това кой е прав. Пандев удари Митев с писмо от заместник -министъра на правосъдието, в което се подразбира, че той все още е законният болничен шеф.

Отговорът на сегашния директор Огнян Митев не закъсня и той извади писмо на омбудсмана на републиката, което опровергаваше Пандев. Втори месец скандалът продължава. Около седмица бе нужна на д-р Митев да влезе в кабинета си, предоставен му от министър Москов. При въвеждането му в кабинета, д-р Пандев се защитаваше с „голи гърди“, доказвайки, че той е законният шеф и се наложи намесата на „железния юмрук“ на реформаторите в лицето на Калоян Ханджийски, за да влезе Митев на работното си място.

Д-р Огнян Митев управлява болницата в момента, назначава и уволнява, уверен в правотата на назначението си. Пандев не спира да търси доказателства за правотата си и води битка след битка с новите управници. А в болницата тече одиторска проверка, която установява лошо финансово състояние и това е основният проблем, с който новият директор Митев и заместниците му се занимават дни наред. „Нямаме време да се интересуваме от действията на д-р Пандев, имаме други по важни задачи, казват от новото ръководство на МБАЛ Благоевград. Утре ще очакваме отговорът на министър Москов около назначението в МБАЛ Благоевград, ако разбира се министърът има готовност за това.

Comments

comments