Мъж храни над 80 кучета всеки ден на път за работа

Майкъл Бейнс е човек с голямо сърце – преди пет години, той спасява едно ранено и гладно куче и тогава дори не осъзнава, че това ще се превърне в негова мисия, пише Obekti.bg
Днес същото това куче е само едно от повече от 80 такива животни, за които американецът полага ежедневни грижи. Любителят на животни и в частнот на кучета по професия е главен готвач в ресторант в Чонбури, Тайланд и всяка сутрин спира поне осем пъти, отивайки на работа, за да нахрани десетки различни кучета. След закуска Майкъл събира остатъците и спира още осем-девет пъти за други 30-35 кучета. Така през целия си ден той храни над 80 животни и твърди, че благородната му кауза го изпълва с пълноценност.
На фона на домашни любимци, които са подложени на ужасни зверства от страна на стопаните си в България; новини, които бързо се прехвърлят и стават тема за дискусия чрез международните информационни агенции, има и хора, които са пълната противоположност на садистите над беззащитни създания. Те са примерът, който заслужава, дори много повече, да добива известност, за да може този пример по-често да бъде осмислян и следван.

Comments

comments