„МУЗЕЙКО“ пътешества с проекта „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“

19 и 20 февруари очакваме вас и вашите любопитковци в Регионална библиотека „Димитър Талев“ в град Благоевград, за да поиграем заедно, да разберем повече за енергията и нейното съхранение, за видовете енергия и откъде можем да се снабдим с нея, както и за какво можем да я използваме.

Ще се научим как да опазваме природните ресурси и да живеем с уважение и грижа към околната среда. Подготвили сме научни експерименти и демонстрации!

Екипът на „Музейко“ ще представи разнообразни образователни формати, съпътстващи изложбата „Живей в кръговрата! Разреши проблема“, в които децата ще развият умения като наблюдателност, креативност, критично мислене, емпатия към живата и неживата природа. Част от планираните срещи са с деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип.

Ще ви очакваме в Регионалната библиотека от 12:00 до 16:00 ч. на 19 февруари и от 10:00 до 15:00 ч. на 20 февруари 2024 г.!

Целта на проекта „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ е насочена към мотивиране на децата за получаване на нови знания чрез представяне на интересни факти за природосъобразния начин на живот, за зелената енергия и изграждането на устойчива среда. С помощта на различни педагогически инструменти децата ще се научат да използват своето аналитично мислене и да търсят отговори на ежедневни затруднения, използвайки научен подход.

Проектът „Наука за децата: зелена енергия и устойчива среда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Разпространение 2023“.

Comments

comments