МС отпусна 2,6 млн. лв. за подготовката на Световното по волейбол през 2018 г.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2016 г., необходими за финансово подпомагане на организирането и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България през 2018 г.
Необходимите средства за домакинството на страната ни в световния шампионат са в общ размер на левовата равностойност на 5 000 000 щатски долара, които ще бъдат изплатени в периода 2016-2018 г. За тази година сумата е в размер на левовата равностойност на 1 500 000 щатски долара или 2 645 400 лв.
Световното първенство по волейбол за мъже е едно от най-престижните състезания в света. В него ще участват най-силните отбори по волейбол и поради това се очаква огромен интерес както от страна на българските зрители, така и на тези от чужбина. С провеждането на спортната проява ще се утвърди авторитета на България сред световната спортна общественост, ще окаже положително въздействие върху развитието и популяризирането на българския спорт и възможностите на българските спортисти за изява.

Comments

comments