МО на „Демократична България-обединение“ внася в ОбС-Благоевград декларация срещу поемането на дълг от 17,4 млн.лв.

За втори път, местната организация на ДБ декларира официално, че поемането на дълг от община Благоевград, в размер на 17 348 339 лв. без ДДС е непремерен риск, който не бива да бъде поеман от управляващите.  Официалната декларация на Коалицията е внесена в ОбС- Благоевград, чрез председателя на местния парламент и ще бъде изчетена на съветниците по време на редовната сесия на 30.09. 2022 г.

 

В позицията на „Демократична България“ се подчертава, че организацията подкрепя възстановяването на аквапарка в Благоевград и облагородяването на парк Бачиново. Възразяват обаче,  срещу избрания способ за неговото реализиране, а именно дълг в размер на 17,4 млн. лв.

 

Членовете на Обединението твърдят още, че този дълг може да ограничи възможностите на община Благоевград да реализира и други проекти, които изискват собствено финансиране. И напомнят, че през новия програмен период ще има достатъчно възможности за финансиране на проекти за облагородяване на градската среда, изискващи много по-малък процент на съфинансиране от общините.

 

Местната структура на „Демократична България“ настоява още, за преразглеждане и пренареждане на приоритетите пред местната власт, тъй като, според тях има много по-сериозни проблеми като безработицата, ниското заплащане, липсата на инвестиции и лоша инфраструктура, на които трябва да се обърне внимание, преди да се пристъпи към изграждането на проект „SCAPTO THERME AQUAPARK BACHINOVO“.

Comments

comments