Моята история за работата в Hilfe

 

Преди две години щях да се изненадам, че мога да приема такава работа. Да бъдете болногледач в Германия? Непозната страна, непозната култура, труден език – това е такъв риск! Бях свикнал с града си, с работата си, която ми носеше малък, но стабилен доход. Но един ден реших да променя нещо в живота си.

Разбрах за Hilfe от един приятел, който от няколко години работи в Германия. Когато решава да отиде да работи в чужбина, тя намира свободно място благодарение на тази компания. Тя беше много доволна от сътрудничеството и когато реших да замина за чужбина, ме посъветва да използвам и тази компания.

Първоначално мислех, че ще трябва да отида в Полша. Но след като се консултирах с мениджърите, избрах Германия. Говорех малко немски и мислех, че ще трябва да посещавам курсове, за да усвоя езика. Но в действителност се оказа, че е напълно достатъчен за работа и общуване с хора. Освен това бързо подобрих немския си език, докато бях там, и чувах немски навсякъде около себе си. Упражненията на чуждия език свършиха работа.

Служителите на Hilfe ми помогнаха с всички документи. Момчетата се отнасят отговорно към работата си. Без тях нямаше да мога да го направя. Има много усложнения и ако никога не сте правили подобно нещо преди, можете да допуснете грешки и да направите всичко погрешно. Ето защо определено не препоръчвам да го правите сами.

Служителите на фирмата отговориха на всичките ми въпроси, поддържаха постоянна връзка и ме придружаваха на всяка крачка от пътя. Успяхме да решим много проблеми от разстояние. Намериха ми подходящо свободно място според моите желания. Всичко беше прозрачно и честно; те не поискаха никакви авансови плащания или скрити такси. Да, целият процес на разглеждане на въпросите не беше бърз. Забавянето обаче се отнасяше повече за посолството. Много ми се искаше всичко да се получи.

Станах болногледач във Франкфурт. Една много мила възрастна жена стана мой болногледач. Помагах ѝ в домакинската работа, готвех ѝ храна, наблюдавах лекарствата ѝ. Децата ѝ не можеха да се грижат за нея, тъй като живееха в друг град, затова ме наеха. Работодателите бяха любезни и приятни хора. Своевременно плащане, безплатно настаняване и храна, винаги на линия, ако се наложи да науча нещо.

Разбира се, преди да започна работа, имах много страхове. Ще мога ли да свърша цялата работа? Ще намеря ли общ език с човека, за когото се грижа? Дали работодателят ще бъде доволен от работата ми? След няколко седмици се адаптирах и три месеца минаха.

Бях наистина изненадан от Германия. В свободното си време разгледах забележителности във Франкфурт. Благодарение на новата си работа успях да видя нова страна и същевременно да помагам на хората. Сега съм в отпуск, но планирам да се върна на работа като медицинска сестра в Германия.

От моя опит мога да кажа със сигурност, че да дойда в Hilfe беше най-доброто решение. Получих невероятен нов опит и се запознах с интересни хора. Имам само добър опит с компанията.

Comments

comments