Московски обеща нови „динамични проверки“ по митниците

Месец-два ще има много динамични проверки по граничните пунктове срещу нерегламентирания превоз на пътници и товари. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в предаването „Денят започва” по БНТ във връзка с извършена изненадваща проверка на митница „Свиленград” на Автомобилната администрация срещу нерегламентирания превоз на пътници и товари.
„Проверката е в контекста на всички усилия, които държавата полага за въвеждане на малко по-строги санкции, особено за граничните пунктове. През последните месеци имаше сериозна тема и с контрабанда, и с нерегламентирани превози”, заяви той.

Министър Московски обясни, че две мобилни лаборатории на „Автомобилна администрация” в момента извършват проверки – едната е при тежкотоварните автомобили, другата – при автобусите. „Съставени са 15 акта до момента, 47 автобуса са проверени. Най-общо в 4-5 категории са нарушенията”, каза той и допълни, че при автобусите, които влизат към територията на България, няма констатирани технически проблеми, но има нарушения в тахографските шайби и липса на документи, които се изискват за лицензиран превозвач, като са съставени актове.

По димите на министъра проверките ще продължат и по другите гранични пунктове, а месец-два ще има много динамични проверки. „Зачестиха доста произшествията с нерегламентиран превоз – това е основната причина да се задействаме”, посочи министърът.

Comments

comments