Много слънчеви часове и високи температури днес

sun

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в Северна България и високите полета на Западна България.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

И над планините ще преобладава слънчево време, по-значителни увеличения на облачността ще има над Стара планина. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

През нощта срещу събота от югозапад облачността бързо ще се увеличава. В събота ще има значителна облачност. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб до умерен. Привечер от юг ще започнат валежи, които през нощта срещу неделя ще обхванат почти цялата страна. В Южна България те ще са предимно от дъжд, в Северна и планинските райони – от сняг. Минималните температури ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

В неделя през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход – между 0 и 5 градуса. В източните райони вятърът ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

През първата половина от следващата седмица вятърът ще отслабне. Облачността ще се задържи предимно значителна, ще има и превалявания, но слаби и само на отделни места в страната.

Comments

comments