Младите актьори от Симитли обраха наградите на „Талантино”

Младите таланти от театралната школа към читалище „Св. Климент Охридски” обраха наградите на театрално-танцовия фестивал „Талантино”, който се проведе в Благоевград от 20 до 24 юни. Децата на Симитли бяха в конкуренцията на двадесет и три постановки. „Снежанка и джуджетата” беше аплодирана от благоевградската публика, а младите актьори от състава получиха грамоти за участие.
Талантите бяха оценявани от жури, в състава на което бяха актьорите Мария Статулова и Николай Станоев. Децата на театралната школа към читалище „Св.Климент Охридски” играха с изключителен хъс и желание за награди, като впечатлиха жури и публика с иновативност и различна игра. Най- специалната награда бе за децата на Симитли, те спечелиха сърцата на публиката и взеха наградата на публиката, друга награда, която грабнаха малките таланти бе награда за актьорско майсторство. Специална индивидуална награда за актьорско майсторство бе връчена на Венцислав Венциславов, който изигра ролята на Дарт Вейдър, чийто образ идеално бе вплетен в историята на Снежанка. Яна Качулска от Симитли, която играе в театрална школа „Ер малък”, също взе индивидуална награда за актьорско майсторство за ролята си в „Любовни трепети и въздишки“ по Чехов.
Децата от театралната школа към читалище „Св. Климент Охридски” бяха изключително щастливи от постигнатите резултати и благодариха на своите ръководители Бранимир Митов и Пролет Трифонова, които са най- важният двигател за тяхното развитие.

Comments

comments