Младежката безработица – темата на днешната анкета – 3 август

Започваме новата работна седмица, едва-що по „стъпили“ в августовия горещ месец, за да попитаме благоевградчани и гости на града за поредната нажежаваща температурите, но не посочените на термометрите (в продължаващите летни жеги), а условно казано по отношение на актуалните въпроси, които нашият репортер зададе на случайните минувачи.
Темата днес беше: Каква е причината за голямата младежка безработица, като бяха зададени редица свързващи подвъпроси, като например за безработицата като цяло и причината в България все повече хора (млади и възрастни) да търсят препитание в чужбина.
От една страна мнението на интервюираните съвпадна и няма (съществени) разминавания в изложените им гледни точки. От друга, всеки от запитаните пречупи въпросите през собствената си призма, разбирания и отношение към проблема, както се казва от своя ъгъл, което направи анкетата разнообразна.
За съжаление младите продължават да се притесняват от нашата камера и не желаят да изразяват позиция по този, а и останалите въпроси, но се надяваме това занапред да се промени в положителна насока.

Comments

comments