Младежи от няколко държави казаха „НЕ“ на омразата днес в Благоевград

„Не на омразата под всякаква форма“ – около това мото се обединиха младежи от няколко държави днес в Благоевград. С редица инициативи младите хора от сдружение Алтернативи Интернешънъл, местни и международни доброволци от Хърватска, Испания и Грузия заедно казаха „не“ на омразата в речта и обществото като цяло.

Те заедно раздаваха късмети, мартеници и балони с призив да се спре езика на омразата и неговото използване, както в ежедневието така и в интернет. Събитието се проведе в центъра на Благоевград и бе посветено на утрешния 8-ми март – Европейския ден за борбата с омразата в речта на сексистка основа.

„Ние искаме да подтикнем хората да кажат не на омразата на всякаква основа, тъй като трябва да се замислим до какви последствия може да доведе това. Вече има доста случаи на престъпления, подбудени от омраза. Хората не осъзнават, че когато са в социалните мрежи, тези омразни думи могат да повлияят на хората, на техните чувства. Вече има случаи на самоубийства подбудени от омразни думи написани online“, сподели Петя Кулина.

Тя изрази мнение, че е нужно колкото се може повече хора да разберат за този проблем, за да може по някакъв начин да се редуцира омразата, не само в речта, но и в обществото като цяло.

Comments

comments