Млада столична шофьорка е със седем бона глоба и продължава да шофира без книжка

В столичния КАТ са вдигнали ръце от 26-годишна столичанка Ния Х., която имала натрупани глоби за 7 000 лева за нарушения, извършени в периода 2009-2011 година, пише „Преса”. Ния дори няма шофьорска книжка, но си кара докато я хванат.
Освен това прави и други нарушения. Част от тях са за превишена скорост и липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. От известно време насам жената прави опити да се сдобие със свидетелство за шофиране, но не може, поради простата причина, че на главата й висят неплатените глоби.
Рекордьор по глоби е 30-годишен софиянец, който е натрупал 35 000 лева в периода 2002-2007 година. Той е успял да се сдобие с 40 акта за над 50 нарушения, но до сега полицията не е успяла да вземе от него и една стотинка. Така вероятно повечето от глобите му са вече с изтекла давност.
Друг добър познат на пътните полицаи е Бойко Д., който си изкарал колумбийска книжка, тъй като контролните точки на българската свършили. Освен него има още десетки глобени водачи, които дължат хиляди левове на хазната.

Comments

comments