Млада жена падна с автомобила си в дере и храстите я спасиха от фатален удар

25-годишна жена се спаси по чудо, след като автомобилът и падна в дере край Новачене. Инцидентът е станал вчера около 18.30 часа. Младата шофьорка е управлявала лек автомобил „Опел Астра”, който многократно се е преобръщал, преди да падне в дерето край пътя.
Потърпевшата е извадена от колата със счупен крак и други наранявания и е откарана незабавно в Спешен медицински център. Младата жена е родена в Ботевград, но адресната й регистрация е Варна.
Катастрофата е станала на главния път Е-79 в района след Новачене. „Опел“-ът се е движел от Враца към Ботевград. На един от завоите след Копяновец предприела рисковано изпреварване на микробус, но в този момент късметът не бил на страната на жената и за да избегне челния удар, завила рязко в дясно, ударила се леко в буса и след това загубила управление над превозното средство. „Опел“-ът започнал да се преобръща, а след това излязъл от пътя и паднал в дерето. Крайпътните храсти донякъде са омекотили удара, казаха пътните полицаи.
Първи на помощ се притекли пътниците от буса. Те са семейство, което се връщало от гурбет в Германия. Според шофьора на буса той е карал с 80 км в час, но „Опел“-ът се е движил прекалено бързо за този участък от пътя.

Comments

comments