Митнически служители на Дунав мост 2 задържаха нелегален алкохол предназначен за английския пазар

12 000 бутилки водка, предназначени за английския пазар, конфискуваха митнически служители на Дунав мост тази вечер около 17:30 часа.
При рутинна проверка митническа група към Митница Лом спира за проверка тежкотоварен автомобил с българска регистрация, управляван от шофьор – български гражданин. По документи, камионът превозвал по поръчка на италианска фирма текстилни изделия и ябълков сок от България за Англия.
След като служителите се усъмняват в достоверността на поднесената информация, отклоняват автомобила за щателна митническа проверка, при която е установено, че зад своеобразна тапа от кашони с тениски има палети с бели, необозначени кашони.
Общият брой на палетите 16 с по 125 кашона всеки. Липсват бандероли или придружаващи пратката акцизни документи, но на етикетите е обозначено, че алкохолът е произведен в Полша и е предназначен за английския пазар, накъдето е бил насочен и официално камионът. Общото тегло на откритата нелегална акцизна стока е 14,4 тона, като само количеството водка е 8400 литра.

Comments

comments