Министър Бъчварова отново е в Гърмен

“Съвместни екипи да се организират и да извършват проверки от утре в Гърмен и района”, каза министър Румяна Бъчварова на среща с кмета Минка Капитанова, областния управител Бисер Михайлов, директора на ОДМВР-Благоевград и началника на РУ-Гоце Делчев.
Министър Бъчварова е в посещение в Гоце Делчев и Гърмен, за да провери на място каква е ситуацията в региона след въведените мерки. “Всички държавни институции трябва да се мобилизират и да работят заедно, това е подходът на държавата”. От утре, по предложение на вътрешния министър, в района на Гърмен и други общини стартират щателни проверки на съвместни екипи на общината, РДНСК, дирекция “Социални дейности”, ОДМВР-Благоевград и ОД “Пожарна безопасност и защита на населението”, НАП, РЗИ Благоевград и Регионалния инспекторат по образование.
Съставен е точно определен график, в който да се правят проверките, както и съдържателен план за поетапното въвеждане на видеонаблюдение в района. На вътрешния министър е инициативата в следващите дни да бъдат разработени и въведени нови типови бланки – жалби за подаване на сигнали за кражби и други престъпления. Това ще улесни жителите и ще подобри работата на полицията и местната власт.
Визити на министър Бъчварова не липсват и с представителите на т. нар. Инициативен комитет на Гърмен, така и с лидерите на местната ромска общност. “Доволни сме от работата на МВР”, казаха представителите на комитета по повод въведените след 23 май мерки. От своя страна ромските лидери изказаха апел за продължването на мерките по успокояването на обстановката и заявиха готовност за съдействие. И двете страни поеха отговорността да съдействат за пълно успокояване на обществения ред и оцениха видеонаблюдението като силна мярка за сигурност на всички жители в района.

Comments

comments