Министър Бъчварова назначи Христо Разсолков за шеф на ОДМВР-Пловдив след като Узунов подаде оставка

Директорът на ОДМВР – Пловдив Пламен Узунов подаде оставка. Това се случи след като главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова по отношение на случая в Пловдив от 12 август.
Бъчварова разпореди да бъде назначен нов директор на областната дирекция. От утре поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР – Благоевград, съобщиха от МВР.
Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР – Пловдив. Въпросният има отношение по случая. В хода на направената веднага днес проверка от дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, по случая бяха разпитани общо 43 лица. Вътрешният министър разпореди и цялостна проверка на работата на ОДМВР – Пловдив.
По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова. Тема на съобщението са действията на полицейските служители от ОД на МВР – Пловдив при състояло се на 12.08.2015 г. ПТП, което завършило със смъртта на пешеходец.
Не е констатирано уведомление на прокуратурата за произшествието от страна на органите на МВР, а от репортаж на Нова телевизия. За случая не е бил уведомен нито дежурният прокурор, нито административният ръководител на Окръжна прокуратура – Пловдив. Извършителят на ПТП – 24-годишният Милан Дивеков – не е задържан за 24 часа по реда на ЗМВР, независимо, че самоличността му е била установена.
Като директор на ОДМВР – Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, настоящият заместник-директор на областната дирекция.

Comments

comments