Министерство на отбраната прехвърля 62 дка от терена на бившите казарми към Община Благоевград

Министерство на отбраната прехвърля 62 дка от терена на бившите казарми към Община Благоевград. Решението бе взето днес на редовно заседание на Министерски съвет. Прехвърлянето на терените и облагородяването на площта е сред приоритетите на кмета д-р Атанас Камбитов за развитие на Благоевград. Първата стъпка по прехвърляне на теренните бе направена от кмета Камбитов на 5 октомври 2012 година, когато между Община Благоевград и Сухопътни войски бе подписано споразумение за осъществяване на акта. След това 1,8 г нещата бяха стопирани от правителството, оглавявано от Пламен Орешарски.

На мястото на бившите казарми в Благоевград предстои да бъде изграден нов православен храм, за който вече са осигурени 100% от средствата, необходими за построяването му, от частен инвеститор. Върху терена ще бъде изграден и Експо център, който има всички условия, всички перспективи да се превърне в бизнес хъб в Югозапада, така че да стимулира местната икономика. Експо центърът ще доведе до повишаване на нивото на бизнес активност и откриването на нови работни места. На терена на бившите военни поделения е предвидено и изграждането на паркова зона.
След като прехвърлянето на терените вече е факт, предстои да бъде избрано най-подходящото място за изграждане на нов православен храм и да бъде направена първа копка.

Comments

comments