Милан Богдански: Пълна глупост е това, че ми е снето доверието, имаше дебат по въпроса, но не се стигна до това

По повод публикации в медиите, че на таен пленум на БСП в Благоевград, от партията са снели доверието към Милан Богдански, който бе кандидат за кмет, ние се свързахме с него, за да проверим какво се е случило на въпросния пленум и верни ли са твърденията изнесени в публичното пространство.
„Пленум имаше, но беше доста отдавна. Да, обсъжда се въпросът с доверието към мен, но до свалянето му не се стигна.“, коментира Богдански. Той обясни още, че поводът за това е станало гласуването за председател на ОбС-Благоевград, както и , че въпросните публикации са пълна глупост. „От партията решиха, че заради ниския резултат на изборите не бива да се издига моята кандидатура за председател, а тази на Гергана Янчева. Аз бях длъжен да я издигна от името на БСП, но на гласуването не я подкрепих, а гласувах „въздържал се“.След като беше оповестено, аз сам признах, че не съм я подкрепил, защото не исках вината да падне върху Антон Асийски или Гергана Янчева.“, каза още Богдански.
Въпросното гласуване за председател на ОбС, предизвика дебат преди месеци, но тогава се появиха твърдения, че Милан Богдански е гласувал не „въздържал се“, а в подкрепа на настоящия председател Радослав Тасков.
Потърсихме за коментар и Антон Асийски, който също отрече снемането на доверието на Богдански. Потвърди, че дебат за поведението му е имало, но в крайна сметка доверието не е свалено.
Всички в БСП са изненадани от публикациите, които се разпространяват в медиите, които според тях противоречат на истината и целят може би да бъде разклатен авторитета на партията чрез медиите.

Comments

comments