Мечка нападна с. Полето

Мечка слезе от планината в симитлийското село Полето и нападна домашни животни. Няколко метровият звяр се е нахвърлил на няколко агнета и е съборил пчелини. Хората от селото казаха, че се страхуват както за себе си, така и заживотните, които отгледжат. Апелират колкото е възможно по-скоро да бъдат взети мерки, съобщава “Денят започва“.
Васил Наков е един от пострадалите от набезите на мечката. Преди няколко дни тя се е промъкнала между дворовете на къщите, влязла в обора му и напaднала малките агнета.
Васил Наков: „То и кошери с пчели беше обърнала. Имаше нейни стъпки и така. Ама тя много близко в селото беше влязла. В махалата там. Тя си е влязла между къщите. Буквално, както до тази къща да мине.”
Единственото, което за сега могат да направят, е да гонят дивото животно с домашните си кучета и с пиратки. От кметството в селото обясниха, че жителите имат тяхното съдействие.
Иван Манчев, кмет на село Полето обаче беше ясен: „Единственият вариант е да направим някаква хайка за сплашване на животните и да го изгоним от територията на селото.”

Comments

comments