Местан към Близнашки: Вие сте най-слабият премиер в историята на България

На двойна атака беше подложен в парламента служебният премиер Георги Близнашки. Той трябваше да отговаря на въпрос на депутата от БСП Мая Манолова за уволненията в администрацията, които според социалистите са политическа чистка.Отговорът на Близнашки гласеше, че хората, които са уволнени, не са се справяли с работата си и е било преценено, че трябва да бъдат отстранени. На трибуната застана председателят на ДПС Лютви Местан, който го засегна на тема професионализъм.

„Не е работа на служебния кабинет да провежда мащабна политическа чистка. Вие просто бяхте една маша. Зад претенцията ви на конституционалист стои фигурата на най-слабия служебен премиер и най-слабия премиер в историята на България“, заяви Местан.

Масло в огъня продължи да налива Валери Жаблянов, отново от БСП. Той зададе въпрос на Близнашки относно „Визия 2020: България в НАТО и европейската отбрана, обсъждана от Министерския съвет“. Критиката на Жаблянов накара премиера да изригне и да повиши тон на трибуната: „Георги Близнашки е истински български професор. Тепърва вие ще трябва да доказвате вашите академични претенции, защото нищо не сте написали в живота си“.

Жаблянов пък му отвърна, че когато става въпрос за академична работа, е много по-важно тя да се разглежда в нейната пълнота, а не да се гледа кой колко чужди авторитети е цитирал в трудовете си.

„Що се отнася до личните нападки, ще намеря начин да ви отговоря подобаващо. Но начинът по който се държите, идва да покаже защо постигнахте такива ниски резултати на последните избори“, затвори темата премиерът.

Comments

comments