Местан за пореден път защити ромите и откри топлата вода: Трябва да бъдат интегрирани и образовани

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път защити ромите и от парламентарната трибуна призова те да бъдат интегрирани и образовани. Според него само така ромите ще се научат на отговорност и ще започнат да плащат данъците си и да спазват закона.
Партиите в парламента използваха началото на днешното заседание, за да представят партийните си позиции за напрежението в село Гърмен през последните дни. Патриотите нападнаха ДПС, че е в основата на конфликта, тъй като управлява общината.
Според него това може да стане най-добре с образование и припомни, че според закона за просветата всяко дете е задължено да посещава детска градина и училище.
„На колко семейства от квартал „Надежда“ в Сливен е осигурен достъп до детска градина? На николко“, обяви лидерът на ДПС и попита българската държава защо не гарантира равен достъп до образование.
Според него това е единственото решение на ромския проблем, останалото било „дрън-дрън-ярина“.
„Образованият ром ще е интегриран ром, български гражданин, който ще е възпитал култура да плаща данъците си и да спазва законите“, каза още Местан. Той допълни и че изходът не е в обидни квалификации като „популация“, „паразит“ или „изгубеното звено между неандертаелца и хомосапиенс“.

Comments

comments