Местан защити Бат Сали,сравни посещението си в Кюстендил с делото на Димитър Пешев

Лидерът на ДПС Лютви Местан защити правото на Александър Методиев – Бат Сали да бъде депутат в 43-то Народно събрание. Той се обърна към Мая Манолова, един от авторите на Изборния кодекс, по който се проведоха последните парламентарни избори, че сама атакува законите по които е работил и партията й приела. „Защо имаше протести срещу Методиев в Дупница, а нямаше протести срещу избирането на депутати ат +Атака” от Силистра”, обърна се Местан към присъстващите.
Той сравни посещението си в Кюстендил, като жест на почит към Димитър Пешев – виден кюстендилец, председател на парламента през 1943 година, който е един от първите застъпили се срещу депортирането на бългaрски евреи по времето на Втората световна война.
Няколко часа преди тoва протестиращи от Дупница и Кюстендил блокираха района около Народното събрание. Преди това те бяха пред централата на ДПС.
Протестиращите искате промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Александър Методиев за депутат с незначителен брой гласове в определен избирателен район.
В района на парламента има засилено полицейско присъствие.

Comments

comments