Местан: ДПС прибягнаха до крясъци, на моменти до врещене

„Призовах симпатизантите и членове на ДОСТ да не отговарят на провокации, както и призовах и колегите от ДПС да не прибягват до езика на провокациите. Те не само го направиха, а иприбягнаха до крясъци, на моменти до врещене и истерия. Визирам това, което се случи в Джебел”, коментира пред Нова телевизия лидерът на ДОСТ Лютви Местан.
„По този начин те освиркаха себе си, защото не знам дали съзнават колко тежки са последствията от тази грозна сцена, която бяха организирали на джебелския площад и практически отровиха празника на хората. Това е политически резил за ДПС. Изглеждаха ми като своеобразен руски военен хор с диригент. Само че изпълниха арията на падението”, каза още Местан.
„Те избраха Джебел като място за едно психологическо обръщане. Това обаче е груба грешка”, допълни той.
„Ние няма да се състезаваме с ДПС на полето на крясъците и врещенето, защото тази битка сме я загубили предварително. Ние ще разгръщаме новия си политически проект с реални послания”, категоричен бе лидерът на ДОСТ.
„Кой вдигна ръка срещу идеите и принципите, обединили над половин избиратели в продължение на 26 години в една партия? Аз или някой друг? Не смятам, че съм нарушил клетвата си. Аз не си тръгнах от ДПС и не вдигнах ръка срещу партията. Обратното – бях подложен на публична екзекуция заради последователната си политика тя да върви по пътя на евроатлантизма и да се освободи от тежките съмнения, че е проруска партия. Тази политика ще продължа и в ДОСТ”, заяви Лютви Местан.

Източник: Economic.bg

Comments

comments